Ако имате теч или влага от покрива, или в мазето, или вашият дом се е наводнил след последния силен дъжд, разумно е време да помислите за хидроизолацията. Какво е важно да знаете преди да изберете подходяща фирма и какво са правилните въпроси, които да попитате. В тази статия ще ви помогне да направите информиран избор кого да наемете.

1. Имате ли лиценз?

Това е основния и най-важен въпрос. Избягвайте фирми на хидроизолация ако те нямат необходимия лиценз, защото най-вероятно или нямат обучен персонал или не се занимават с такава дейност. Повечето сериозни фирми изискват изпълнителите да бъдат лицензирани – направете същото и вие. За да проверите дали една фирма е лицензирана може просто да направите справка по име на фирмата в Централен професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камара на строителите в България за да се уверите, че са сериозна фирма и не се опитват да ви подведат.

2. От колко време се занимават с този бизнес?

Това е още един добър показател за това колко уважавана е една компания. Колкото по-дълго са в бизнеса, толкова по-добре. Това е така , защото компаниите, които вършат некачествена работа , обикновено не остават дълго в бизнеса. Но не вярвайте просто на думата им. Потърсете информация в Google за бизнеса по име. Трябва да намерите списък или бизнес сайт (най-добре независим), който ще посочи кога компанията е започнала дейност. Не забравяйте също, че годините опит не са същите като годините в бизнеса! 

Ако една компания за хидроизолация е в бизнеса само от няколко години, тя все още няма кой знае какви резултати. Това не е толкова притеснително, но все пак ще трябва да проучите допълнително собственика на компанията, за да видите дали има дългогодишен опит или току-що е започнал собствена компания.

3. Колко голяма е вашата компания?

Ако е един човек и камион, вероятно трябва да избягвате. Искате компания с екипи от служители, които могат да се справят с работата по планиране, инсталиране, обслужване и поддръжка. Разгледайте уебсайта им за реализирани проекти. Ако те са работили за големи индустриални клиенти това е добър знак, защото тези клиенти сключват дългогодишни договори за поддръжка и това е добър атестат.

4. Как ще се изпълни вашата хидроизолация ?

Ако от първите 3 въпроса, вече сте придобили увереност в надежноста на фирмата, можете да я пуснете в дома си, за да направи оглед и да ви даде препоръки. Добрата фирма за хидроизолация трябва да е в състояние да ви даде препоръки, специфични за вашия проблем. 

5. Каква гаранция предлагате?

Искате да сте сигурни, че отговорът е, че те предлагат многогодишна гаранция. Това е необходимо условие за да получите качествено изпълнение на хидроизолация. Гаранцията трябва да покрива изработката и метериалите. 

7. Колко ще струва вашето решение за хидроизолация на сутерена?

Всяка компания, от която получавате оценка, трябва да може да ви предостави подробна разбивка на разходите. Тя трябва да включва ремонт на основи и пукнатини (ако е необходимо), материали, труд и всякакви други такси. Уверете се, че сравнявате котировките ред по ред.

Най-евтината фирма за хидроизолация на сутерен може да не е най-добрата, но най-скъпата също може да не е. Претеглете техните отговори на всички въпроси, преди да решите кого да наемете. Искате да защитите дома и семейството си, така че отделете малко време, за да вземете решение. Не се поддавайте на настойчиви уговорки за продажби.   Ако спестите 20%, но компанията спре да работи след 2 години, вашата гаранция и система ще трябва да бъдат заменени, ако се повреди!

В допълнение към задаването на тези въпроси на компаниите за хидроизолация на сутерени, вижте техните отзиви. Имат ли предимно ревюта с 4 и 5 звезди? Отговарят ли на положителни и отрицателни отзиви? Това ще ви разкаже малко за тяхната комуникация и обслужване на клиенти.

Ако вашия обект е на територията на България, може да отправите запитване към нас защото:

  • Ние сме лицензирани от Камара на строителите в България.
  • Ние сме в бизнеса от 15 години.
  • Имаме голям екип, за да гарантираме, че ще получите най-доброто обслужване от първото телефонно обаждане до завършения проект за хидроизолация. 
  • Ние предлагаме както индустриални така и индивидуални решения за всеки собственик на жилище, малка фирма или блок. Няма два напълно еднакви хидроизолационни проекта. 
  • Ние ще отговорим на всички ваши въпроси.
  • Предлагаме 10 години гаранция за нашите хидроизолации.

Заявете БЕЗПЛАТЕН оглед още днес!

Един от нашите специалисти ще се свърже с вас за да обсъдите проблема. Ние обслужваме собственици на жилища, фирми и организации в цяла България.